Beste leden,

Wij horen steeds vaker dat leden onze e-mails niet ontvangen.

Normaal gesproken worden deze meestal verstuurd door onze secretaris vanuit het e-mailadres info@tcschinveld.nl.

Als u de e-mail niet in de inbox ziet, kan het zijn dat deze door het SPAM-filter (tegen ongewenste e-mail) van uw provider in de SPAM map wordt gezet. Controleer dan ook deze map, want vaker worden e-mails onterecht in deze map gezet.

Altijd

Wat altijd en bij elke maildienst werkt, is de afzender van het bericht aan uw lijst met contacten of adresboek toevoegen. Zo zal de e-maildienst die berichten nooit meer als spam beschouwen.

Bij Gmail

Gmail zet spam in de folder Spam . Klik in de linkerkolom op de knop Meer labels en vervolgens op Spam om de inhoud te zien. U kunt alle spamberichten zelf verwijderen, of wachten tot ze na 30 dagen automatisch gewist worden.

Als u de lijst doorneemt en toch een gewenste e-mail ziet, open die dan en klik bovenaan op de knop Geen spam . De mail wordt dan verplaatst naar uw inbox en toekomstige mails van die afzender worden niet meer als spam beschouwd. Let op!  Oudere e-mails blijven gewoon in de spamfolder tot u elk apart als Geen spam aanduidt.

Om een afzender definitief toe te voegen aan uw lijst met vertrouwde contacten, opent u het bericht, klikt u rechtsboven op het afrolmenu Meer en kiest u de optie E-mail adres toevoegen aan de lijst met contacten .

Bij Outlook.com

Hier komt spam in de map Ongewenste e-mail terecht. Controleer ook hier af en toe die map. Berichten die er niet horen te staan, sleept u terug naar het Postvak IN of naar een andere map. U kunt ook met de rechtermuisknop klikken op het bericht en de optie Geen ongewenste e-mail kiezen.

Om een afzender toe te voegen aan uw lijst met vertrouwde contacten, opent u het bericht en klikt u op het e-mailadres van de afzender. In de rechterkolom drukt u op de knop met de drie puntjes en kiest u Toevoegen aan contactpersonen . Let op!  Dan nog kunnen e-mails van die afzender soms als spam beschouwd worden. Om dit te vermijden, voegt u de afzender toe aan uw Veilige afzenders . Dat gebeurt via het tandwielicoontje rechts bovenaan, waar u Opties kiest. In de linkerkolom kunt u bij Veilige afzenders een e-mailadres of een volledig domein (bv. bedrijf. com ) opgeven.

Welke e-mailadressen

Er zijn 2 e-mailadressen van belang op dit moment:

  • info@tcschinveld.nl (alle e-mailcommunicatie vanuit het bestuur)
  • tcschinveld@webdesignlinssen.nl (bevestigingsmail voor een baanreservering)

Ik hoop dat deze tips helpen om alle e-mails van ons te ontvangen, mochten die nu niet aankomen.

Met vriendelijke groet,
Jack Deserno

Comments are closed.